четвъртък , 18 април 2024
Водещи новини

Денят на отворените врати в МГУ събра стотици деца и младежи на щанда на „Асарел-Медет“ АД

Възможностите за успешна професионална реализация представи екипът на „Асарел-Медет“АД

по време на Деня на отворените врати в Минно-геоложкия университет днес. Над 500 деца и младежи разгледаха щандовете на водещи компании от минерално-суровинната индустрия на страната. Всяка от тях разказа за дейността си, възможностите за работа и стаж и перспективите за развитие пред младите. Ценното на събитието е именно в директната обратна връзка с потенциалните работодатели, от която се възползваха стотици студенти.
Огромен интерес предизвика щандът на „Асарел-Медет“, където, освен че отговори на важни въпроси, екипът ни раздаде и много подаръци. Ученици от дуалното обучение на „Асарел-Медет“, обучаващи се по специалностите: „Минна електромеханика“ и „Обогатителни, преработващи и рециклационни технологии“ с ръководители инж. Людмила Гашурова и инж. Ненчо Ненчев, посетиха събитието на МГУ. Те запечатаха със снимка срещата си с колегите от „Асарел-Медет“. Експертът по обучения от отдел „Персонал“ Стоян Боев разясни по-подробно на всички посетители начините за кандидатстване в стажантската кампания на дружеството за 2021 г., която стартира през юли. Най-малките посетители се надпреварваха да отговарят на въпроса: „Какво знаят за „Асарел“? Много от тях напълниха джобовете си с рудни образци. Голяма част от студентите изразиха готовността си да започнат работа в „Асарел-Медет“. Димитър Кайков – носител на стипендията „Лъчезар Цоцорков“ като студент на МГУ през 2017 г. разказа на най-малките за дейността на компаниите, докато заедно разглеждаха щандовете. Посетителите имаха възможността да проведат интересни научни експерименти, като те станаха зрители и на истински величествен „взрив“ в двора на университета. На Деня на отворените врати бяха представени и иновации в областта на осветителната техника, а всички видяха демонстрация и на „Макет на газоснабдяването“. Гостите имаха възможност да видят и уникални музеи, сред които музеят на кристалите „Илия Делев“. Награди получиха и участниците в организираната забавна викторина

Вижте още

„БУНАЙ“ АД Ви честити Трети март

Мениджърсският екип на „БУНАЙ“ АД поздравява своите служители, работници, партньори и техните семейства с Националния …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.