Водещи новини

Панагюрище ще има свой представител в 45-ото Народно събрание от ПП „ГЕРБ“

 

Досегашният областен управител на Пазарджик Стефан Мирев, който е родом от Панагюрище,

ще е един  от 240-те народни представители в 45-ото Народно събрание, сочат резултатите от изборните протоколи.След направени изчисления по метода на най-големия остатък, известен още като метод на Хеър-Ниймайер, използван у нас за разпределяне на мандати между политически сили, за 13МИР – Пазарджик, ГЕРБ получава 3 мандата, а БСП, ПП „Има такъв народ“ и ДПС – по два.
СТЕФАН МИРЕВ е магистър по право от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Работи като юристконсулт в Дирекция „Социално подпомагане“ – Панагюрище и Държавно горско стопанство – Панагюрище. Политеческата му кариера започва в редиците на ПП ГЕРБ като председател на младежката структура.През 2017 г. е назначен за областен управител на Пазарджик, а преди това е зам.-областен.
 
В 45-ия Парламент от 13 МИР ще са:
Екатерина Захариева, Димитър Гечев и Стефан Мирев от ГЕРБ

 Пламен Милев и Петя Цанкова от БСП;
Станислав Балабанов и Тодор Василев от „Има такъв народ“, Искра Михайлова-Копарова и Юмер Хамза от ДПС. Трети е Сергей Кичиков, който вероятно заеме мястото на Искра Михайлова, понеже се очаква тя да предпочете да остане в Европейския парламент.

Второто и третото място в ГЕРБ са заети чрез преференции, при БСП също е имало битка, като Петя Цанкова е събрала най-много подкрепа от над 2000 души, а третата позиция е заела Надя Клисурска с около 1600 преференции.

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.