сряда , 24 април 2024
Водещи новини

21-годишният И.Б. от Панагюрище е обвиняем за катастрофа по непредпазливост и е с мярка за неотклонение „Гаранция“ в размер на 10 000 лева

Районна прокуратура – Пазарджик привлече като обвиняем 21-годишен шофьор за причиняване при катастрофа

в гр. Панагюрище на имуществени вреди на автомобили, магазин и офис
Днес, 31 март 2021 г., Районна прокуратура – Пазарджик – Териториално отделение – Панагюрище привлече като обвиняем И.Б., на 21 г., за това, че на 30 март 2021 г., в гр. Панагюрище, при управление на лек автомобил, марка „Субару“, по непредпазливост е причинил значителни имуществени вреди на три автомобила, магазин и офис – престъпление по чл. 343 ал. 1 буква А вр. чл. 342 ал. 1 от Наказателния кодекс.
Спрямо обвиняемия И.Б. е взета мярка за неотклонение „Гаранция“ в размер на 10 000 лева.
Действията по разследването продължават, като се извършват разпити на свидетели, иззети са веществени доказателства и предстои изготвянето на множество експертизи.
Делото за пътното произшествие ще бъде взето под специален надзор от Върховна касационна прокуратура и от Апелативна прокуратура – Пловдив.

По-рано днес, 31 март 2021 г., Районна прокуратура-Пазарджик разпореди да бъде извършена проверка за действията на полицейските служители от РУ-Панагюрище във връзка с издирването и установяването на 21-годишния И.Б.. причинил катастрофа в гр. Панагюрище и се укрил.
Дадени са указания да се снемат обяснения от служителите на МВР, посетили произшествието,
включили се в издирването на извършителя и техните действия за установяване на местонахождението му. Проверката ще бъде извършена от отдел „Вътрешна сигурност“ към МВР.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив

31 март 2021 г.      

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.