понеделник , 6 май 2024

Ритейл парк с над 12 магазина ще има в Панагюрище. Направиха първа копка за изграждането му

 

Първа копка за строителството на единствения ритейл парк в Панагюрище и общината  бе направена днес от инвеститорите.

Паркът ще се намира на изхода на Панагюрище за областния център /почти срещу МБАЛ „Уни Хоспитал“, преди години там за известно време беше Месокомбинат „Родопа“/, ще съчетава модерен архитектурен стил с отворени простаранства и със сигурност ще подобри градската среда и инраструктура. Той ще е разположен на  територия от около 19 000 кв.м, от които търговските площи са около 7000 кв.м. Останалите 12 000 кв.м. ще са за паркинг с 236 места, автомивка, зелени площи на около 990 кв.м,, детска площадка с площ около 150-200 кв.м., зони за отдих, транспортни артерии върху площ от 3200 кв.м…
Това обяви представителят на инвеститорите адвокат Николай Пенев пред многобройните гости от различни сфери.  
Гостите на „Pana Green Park“ ще могат да се възползват от услугите на  над 12 магазина с огромно разнообразие на стоки. Ще има също ресторант и кафене.
Адвокат Пенев започна с шеговит тон речта си, като каза, че Панагюрище е може би най-известният български град в интелектуална Европа. Благодарение на своите щедри природни дадености, историческо развитие, бизнеса и Общината, град Панагюрище се нарежда трайно между първите 10 областни градове. Той допълни, че на Панагюрище липсв обаче многофункционален търговски център, който да даде възможност на домакинствата да не пътуват 40 или 80 километра до съседните областни градове, а да останат тук … и да харчат тук парите си, спечелени благодарение на местния бизнес
Представитулят на инвеститорите от Скайфор“ АД благодари на архитектите от гр.Пловдив, които имат опит в изграждането на ритейл паркове и административни сгради, на главния изпълнител и инженерите Сечков и Чотова.

Адвокат Пенев съобщи, че камък от Зографския манастир в Света гора, благословен от игумена му, ще бъде вграден в основите на парка.
  От името на местната изпълнителна власт инвеститорите приветства арх.Никола Бояджиев от Общинска администрация – Панагюрище. Гарантираме, че ще помагаме, с каквото можем, за да бъде реализиран един такъв проект за доброто развитие на нашата община и нашия град, каза той.
Водосвет за благополучие отслужи свещеник от Панагюрска духоввна околия. То каза, че всяко дело, което в полза на хората, е угодно на Бога. 

  
Последваха ритуалното разбиване на бутилка шампанско в коата на багера и символичната първа копка.
  

ИНВЕСТИТОРИТЕ планират ритейл паркът да е готов до края н ноември 2021 година, съобщи за oshtepan.com адвокат Пенев.

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.