Водещи новини

Още 26 941 126 лева за осигуряване топъл обяд на нуждаещи се. В Панагюрска община Обществената трапезария започва на 4 януари

Правителството даде съгласие Управляващият орган на Оперативна програма за храни и/или основно

материално подпомагане от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица в България за периода 2014-2020 г. да сключва договори за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ в размер до 11,17 на сто над определения бюджет на оперативната програма във връзка с необходимостта от финансиране на мерки и дейности за подкрепа на най-нуждаещите се лица в условията на кризата, предизвикана от COVID-19.
По този начин ще се осигурят допълнително 26 941 126 лева, с които ще се даде възможност програмата за предоставяне на топъл обяд да продължи и достигне до повече хора чрез включването на допълнителни общини. Средствата ще бъдат осигурени по линия на инициативата на ЕК за преодоляване на последствията от кризата – механизма REACT-EU, съобщиха на 30 декември 2020 г. от Пресслужбата на Министерски съвет. Оттам припомнят, че на 23 ноември Правителството разреши Управляващият орган на оперативната програма за храни да сключва договори за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ в размер до 5 на сто над определения й бюджет. С това решение бяха осигурени 12 058 874 лв., с които се обезпечи предоставянето на топъл обяд за най-малко 50 000 нуждаещи се в периода от 1 януари до 27 април 2021 година.
В навечерието на Рождество Христово 2020 г. Община Панагюрище
получи одобрение за
 Обществена трапезария, с която се увеличава броят на ползвателите на 120 лица.
Социалната услугата започва УТРЕ – 4 януари2021 г.,и ще продължи до 31.12.2021 година.
 Тя ще бъде подкрепа за самотно живеещи лица и семейства, лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях, скитащи и бездомни лица и други.
Чрез услугата Община Панагюрище ще се грижи за топлия обяд на целевите групи във всички населени места на общината. Храната ще се приготвя в кухнята на Домашен социален патронаж.

 

Вижте още

Стоян Бодуров е назначен за зам.-кмет на Община Панагюрище

Днес ВриД кметът на община Панагюрище Петър Каменски представи на държавните и общинските служители в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.