Водещи новини

В „Асарел-Медет“ АД официално прерязаха лентата на бюст-паметника на проф.д-р Л.Цоцорков

Бюст-паметник на проф. д-р Лъчезар Цоцорков беше открит днес, когато се навършват 56 години от официалното пускане в експлоатация на МОК „Медет“.

Бронзовата фигура е дело на именития български скулптор Вежди Рашидов и се намира пред официалния вход на „Асарел-Медет“ АД.
Това е ден, в който си спомняме за труда и делата на хилядите хора, които са допринесли за развитието на „Асарел-Медет“ през изминалите 56 години. Неслучайно избрахме днешната дата за откриването на бюста на баща ми проф. д-р Лъчезар Цоцорков. Така още веднъж отдаваме почит на този вдъхновяващ лидер, който над 30 години беше начело на „Асарел-Медет“, който преведе екипа през бурното море на прехода, постави основата на модернизирането на компанията и изграждането на фирмената култура, която ще ни води към устойчиво развитие години напред, заяви председателят на Надзорния съвет на „Асарел-Медет“ АД Димитър Цоцорков. Той и изпълнителният директор на компанията инж. Делчо Николов откриха бюст-паметника.

„Знаете какво обичаше да казва г-н Цоцорков, че „Асарел“ е обречен на успех. Вярвам, че „Асарел“ ще продължи да бъде обречен на успех и занапред заради хората, които работят в компанията. Благодаря на всички от нашия екип за добре свършената работа през тази извънредно трудна и предизвикателна година“, каза инж. Делчо Николов.
Първите венци пред паметника на визионера и родолюбеца бяха поставени от името на „Асарел-Медет“ АД, фондация „Лъчезар Цоцорков“ и синдикалните организации в дружеството. 
ИЗТОЧНИК И СНИМКИ
Фейсбук страницата на „Асрел-МедеТ“ АД

Вижте още

Работни места има в изобилие в общините Панагюрище и Стрелча, желаещите за работа са кът

Дирекция „БЮРО ПО ТРУДА”  – Панагюрище съобщава, че къъм 6 март свободните работни местаза специалисти …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.