петък , 26 април 2024

15 златни медала донесоха панагюрските певци от Международния фестивал „Кръстопът на музите“

Поредния връх в изкуството покориха възпитаниците на Школата по поп и джаз пеене „Евгений Зумпалов“

към Центъра за подкрепа за личностно развитие – Панагюрище, а техните музикални педагози Нона Немигенчева и Пепа Филина почетни купи, които са израз на признание за постиженията на учениците им.
На шестнадесетото издание на Международния фестивал на изкуствата „Кръстопът на музите“, чийто втори етап се проведе на 31 октомври в София, участваха 17 таланти от Панагюрище, от които 15 се върнаха със златни медали, а два от тях и с най-голямото отличие – Гран При.
Това са Надежда Ковачева, отличена с голямата награда за представянето си в направление „Песните на Стефан Диомов“. Надежда спечели още златен медал в направление „Джаз“ и един сребърен медал за изпълнението си на българска песен.
Евгения Ангелова е другият носител на Гран При, но в направление „Джаз“.
От възпитаниците на г-жа Нона Немигенчева не един, а 3 медала заслужи малчуганът Християн Балев – 2 златни и един сребърен. Не му достигна само малко, много малко – 1 точка, при изпълнението му на българска песен, за да са и трите му отличия златни. Златните му отличия са в направленията „Световен хит“ и „С песните на Стефан Диомов“.
Стивани Джунова взе златен медал в направление „Джаз“ и сребърен за изпълнението си на българска песен.
Кристина Гочева спечели  златен медал в направление „Световен хит“ и сребърен за изпълнението си на българска песен.
Иван Бондар
също получи златен медал за изпълнението си в направление „Световен хит“ и бронзов за българската песен.
Кристияна Чуклева се върна с 3 медала – златен в направление „Световен хит“, златен в направление „С песните на Стефан Диомов“ и бронзов за изпълнението си на българска песен.
Другите златни медали спечелиха момичетата, обучавани от Нона Немигенчева и Пепа Филина.
С представянето си Лора Куруджиева убеди журито, че заслужава златни медали в направленията „Световен хит“ и „С песните на Стефан Диомов“. Много малко не й достигна да вземе златен медал и за изпълнението си на българска песен, за което бе оценена със сребърен медал.
Сияна Кокотанекова се пребори успешно с конкуренцията за изпълнение на българска песен, за което получи златен медал, а бронзов в направление „Мюзикъл“.
Златен медал спечели и Глория Щрангова в направление „С песните на Стефан Диомов“, а бронзово отличие за изпълнението си на българската песен.
Николай Дерменджиев също спечели златен медал в направление „Световен хит“ и трето място за изпълнението на българска песен.
Йоана Караджова е с два сребърни медала – в направенията  „Мюзикъл“ и „С песните на Стефан Диомов“.
Учениците на г-жа Пепа Филина също се представиха много добре.
Йорданка Димитрова спечели сребърен медал за изпълнението си на българска песен.
Журито класира Силвия Кемилова на трето място в две направления – „Световен хит“ и за изпълнението й на българска песен. Габриела Спасова спечели сребърен медал в направление „С песните на Стефан Диомов“, а трето място и бронзов медал за изпълнението на българска песен. Тя получи и признанието „Дипломант 1 степен“. Журито оцени Деница Панчовска с бронзов медал за представянето й с българска песен, а Нели Недкова получи два бронзови отличия за представянето си със световен хит и българска песен. Нели е и с отличието „Дипломант 1 степен“.
Председател на журито бе познатият на всички доц.Етиен Леви, преподавател в Нов български университет.
Международният фестивал на изкуствата „Кръстопът на музите“ 
се проведе под патронажа на Министерство на културата. Организатори на събитието бяха НЧ „Св. Св. Кирил и Методий 1924“ гр.София, и Арт компания „Нови звезди“.

Вижте още

Кукери от с.Бъта привлякоха вниманието на туристическото изложение ”ВАКАНЦИЯ & СПА”

Днес в Централното фоайе на Интер Експо Център министърът на туризма Зарица Динкова откри официално …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.