РЗИ-Пазарджик връчи актове за административно нарушение на кмета Н.Белишки и областния Стефан Мирев

 

Регионалната здравна инспекция в Пазарджик е съставила и връчила актове за  административно нарушение

на кмета на община Панагюрище инж.Никола Белишки и областния управител Стефан Мирев.
Причината е проблем, свързан с нарушаване на противоепедимичните мерки за борба с COVID-19. Господата Белишки и Мирев не са спазили изискването за носене на предпазни маски по време на мероприятие, проведено на 16 октомври 2020 г. в кино „Модерен театър“, гр.Панагюрище, пише в официлно писмо директорът на РЗИ-Пазарджик д-р Фани Петрова до подалия сигнала г-н Борислав Лазаров от село Елшица. 
На 23 октомври 2020 г. инспектор от отдел ДЗК, Дирекция „Обществено здраве“, е извършил служебна проверка по посочените от г-н Лазаров публикация във в-к „Време“. Той е установил, че наистина има нарушение и три дни след това РЗИ – Пазарджик е издала и връчила актове с изходящи номера АН-01-16/26.10.2020 и АН-01-17/26.10.2020 г., съобщава в писмо №94-657/30.10.2020 г. до Борислав Лазаров директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Фани Петрова.
Вероятно кметът на община Панагюрище инж.Никола Белишки и областният управиител Стефан Мирев по време на мероприятието на 16 октомври в кино „Модерен театър“ са свалили маските си, понеже oshtepan.com разполага със снимков материал, от който се вижда, че и двамата в началото са били с предпазни маски.

По време на културното мероприятие част от домакините и останалите официални гости
също свалиха предпазните си маски, тъй като бяха част от сценария.

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.