Водещи новини

Започва традиционната полицейска акция „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя !”

Седмицата в периода от 16.09.2020г. до 22.09.2020г. е определена за Седмица на превенцията на детската пътна безопасност,

припомнят от пресцентъра на Областна дирекция на МВР-Пазарджик.
През този период ще се осъществява засилен полицейски контрол в районите на училища с най-голямо натоварване на движението около тях, приоритетно в началото и края на учебния ден, за спазване ограниченията на скоростта и предимството на пешеходците от страна водачите.
Ще се извършва регулиране на движението на моторни превозни средства и пешеходци с цел осигуряване безопасно пресичане от децата и техните придружители.
Съвместно с представителите на общините са инспектирани районите около школата и детските градини за изправността на пътната маркировка, наличието на обезопасителни парапети, осветеността на пешеходните пътеки, информират от полицията. Там, където е било необходимо, са извършени или са в процес на извършване на дейности по освежаване на пътната маркировка, монтиране на допълнителни предпазни парапети, указателни табели или пътни знаци.
Решаваща роля за безопасността на децата все имат родителите,
които да им припомнят основните правила за безопасно движение като
пешеходци,

акцентират в прессъобщението от ОДМВР – Пазарджик.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.