Геройски игра тимът на 12-годишните на ВК „Пан волей“ и се класира за финалите на държавното първенство

 

Издръжливост – психическа и физическа, спортен хъс и силна воля за победа показаха 12-годишните състезателки на ВК „Пан волей“

на Регионалния турнир за мини волейбол. Той се проведе на 27 юли в панагюрската зала „Арена Асарел“ и в него участваха шестте най-добри отбора от регион Тракия. Волейболният маратон беше продължи 12 часа и бе най-изтощителен за тима на домакините. Те откриха състезанието в 9.30 часа с мач срещу отбора на ВК „Марица“, Пловдив/, от който претърпяха загуба с 2:0 гейма.


Този резултат обаче не ги разколеба и в 13.30 часа те се изправиха срещу тима на „Хебър“, Пазарджик, над който след драматична игра се наложиха с 2:1 гейма.
Третият двубой на 12-годишните момичета на „Пан волей“ започна в 21 часа и беше срещу отбора на „Тополово“. Това беше изключително драматичен мач с много обрати и напрежение. Всяка секунда беше важна в изиграния тайбрек, защото борбата бе за спечелване на третото място. Въпреки че крайният резултат – 2:1 гейм, бе в полза на „Тополово“, волейболистките на „Пан волей“ демонстрираха сила на духа и играха геройски, за което получиха адмирации не само от г-жа Росица Ангелкова, един от треньорите на клуба, а и от треньорите на част от другите отбори.
Най-много на терена по време и на трите мача се раздаде Ивайла Цветкова.


С добрата си игра се отличиха още Стиляна Цветкова, Софи Стоянова,
Недилина Ширилинкова и Маринела Георгиева.

Крайното класиране е:

1. Родопа „, Смолян
2. “ Марица“, Пловдив
3. Тополово
4. ВК“ПАН ВОЛЕЙ“, Панагюрище
5. „Хебър“ ,Пазарджик
6. „Марица“ , Белово

Първите четири отбора ще участват в Държавното първенство, което е планирано да се проведе на 10 и 11 октомври.

Вижте още

Девойките на ВК „Пан Волей“ затвърдиха второто си място в групата

Днес  девойките на Волейболен клуб „Пан волей“ победиха като домакини с 3:0 отбора на Свиленград. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.