Водещи новини

Ще приключи ли ремонтът на ДГ „Д-р Стайко Стайков“ до септември 2020 г., питат в Отворено писмо граждани на град Стрелча

В ОТВОРЕНО ПИСМО до местната власт –  законодателна и изпълнителна, гражданите на община Стрелча 
искат информация

за изпълнение на проектРеконструкция, ремонт, оборудване и обзавеждане на сградата и прилежащо дворно място на ДГ „Д-р Стайко Стайков“ . Тя е единственото детско заведение в община Стрелча и функционира от 1995 г.
От писмото става ясно, че проектът е спечелен на 8 ноември 2017 г. и е подписан договор с ДФ „Земеделие“ за неговото изпълнение. Оттогава досега „на няколко пъти се обявяват обществени поръчки, подписват се договори с различни фирми, но към момента по обекта не се работи. Сградите и дворното пространство са строителна площадка, а работници няма. Веднъж вече през септември 2018 г. родителите преживяха неудобството да търсят начини за отглеждане на децата си. Задава ли се същият проблем и през септември 2020 г.?“, питат в началото на писмото си будни стрелчани. 
Тя търсят отговори на 5 въпроса от Временно изпълняващата длъжността кмет Н.Фингарова, искат от назначения от нея зам.-кмет Стойно Чачов „отчет на финансовата осигуреност на обществената поръчка за детската градина и отговор на въпроса: Не е ли липсата на средства в Общината основната причина за прекратяването на работата по проекта?“.
Подписалите се под писмото призоваават директора на детската градина Мария Петришка да пусне от прегръдката си „каузата Чачов“ и да не забравя, че трябва да работи в полза на малчуганите.
Стрелчани искат от председателя на Общински съвет – Стрелча И.Илиева да се сформира временна комисия към ОбС-Стрелча, която да извърши оглед на място и да бъде съставен Константивен протокол за извършените СМР, с които да бъде запозната обществеността. Отвореното писмо беше разпространено на 20 юли.
Публикуваме го.
  

Вижте още

Стоян Бодуров е назначен за зам.-кмет на Община Панагюрище

Днес ВриД кметът на община Панагюрище Петър Каменски представи на държавните и общинските служители в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.