понеделник , 6 май 2024

Два златни медала и един сребърен спечелиха талантливите млади певци на Панагюрище. Нона Немигенчева получи грамота

 

На 3 юли в лятно кино „Орфей“ в Пловдив се проведе XVII национален конкурс

за млади изпълнители на забавна песен, включен в календара на МОН. В него за първите места се конкурираха 60 деца и младежи, подбрани от 170 участници в първия кръг, който бе онлайн. Съгласно регламента на  конкурса, заявилите участие в първия кръг трябваше да изпратят по 2 клипа. От 170 участници професионалното жури одобри за втория кръг 60, разпределени в 4 възрастови групи. 
От Център за подкрепа за личностно развитие – Панагюрище до втория кръг бяха допуснати Християн Балев, Лора Куруджиева и Надежда Ковачева. И тримата се представиха блестящо във втория кръг, въпреки  сериозната конкуренция.
В първа възрастова група възпитаникът на музикалния педагог Нона Немигенева Християн Балев спечели първо място и златен медал. В трета възрастова група Лора Куруджиева също поведе класирането със златен медал, като получи и специална награда. 
В четвърта възрастова група /14-18 години/, където надпреварата бе най-оспорвана и борбата бе и за стипендия от Министерство на образованието и науката, Надежда Ковачева получи сребърно отличие, заставайки зад първенеца от музикалното училище в гр.Добрич. И Лора, и Надежда са възпитаници на музикалните педагози Нона Немигенчева и Пепа Филина от школата за поп и джаз пеене „Евгени Зумпаов“ към ЦПЛР-Панагюрище.
За първи път в историята на конкурса бе отличен и вокален педагог.
Грамотата получи г-жа Нона Немигенчева.

Вижте още

Рекорден брой участници ще има на Националния фестивал „Родолюбие“ в Панагюрище

На 20 и 21 април  в Панагюрище ще се проведе XIХ-ото издание на Националния фестивал …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.