четвъртък , 28 март 2024

За обезщетения и транспортни разходи на педагогически специалисти се предоставят още 13 000 403 лв

Министерският съвет одобри допълнителни трансфери по бюджетите на общините в размер на 13 000 403 лв.

 Те са предназначени за финансиране на дейностите по Национална програма „Оптимизиране на вътрешната структура на персонала“. За възстановяване на транспортните разходи на педагогическите специалисти, работещи в детските градини в системата на предучилищното и училищното образование, са предвидени 840 786 лв.
Със средствата по НП „Оптимизиране на вътрешната структура на персонала“ в размер 12 159617 лв. ще бъдат изплатени обезщетения на персонала за месеците януари-април 2020 г., заради намаляването на числеността му след настъпила промяна в структурата му или при прекратяване на трудови правоотношения на друго основание. Това ще става и при преструктурирането на мрежата чрез закриване или преобразуване на образователни институции.
С останалите 840 786 лв. се възстановяват транспортните разходи за период от три месеца на 3 270 педагогически специалисти от 1 055 общински детски градини от 231 общини.
Предоставянето на допълнителните трансфери по бюджетите на общините няма да доведе до въздействие върху държавния бюджет, тъй като необходимите средства са разчетени по бюджета на Министерството на образованието и науката за 2020 г.

Вижте още

На 15 февруари съветниците ще приемат Бюджет 2024 на Община Панагюрище и Стратегия за упрявление на общинската собственост

Най-важният документ за функционирането на една община, който определя и посоката на политиката на местната …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.