понеделник , 13 май 2024
Водещи новини

Международният турнир по тенис на маса „Asarel Bulgaria Open“ – едно от топ събитията в спортния календар на България, няма да се проведе

За първи път от своето дебютно издание през 2015 г. супер турнирът по тенис на маса ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open 

няма да се проведе заради световната пандемия от COVID-19 и тежките последици от нея, съобщиха от Организационния комитет. Отлагането на ITTF World TourASAREL Bulgaria Open е било много трудно решение, но „рискът за Панагюрище, за жителите,за всички хора, които работят по организацията, както и за цялата ни страна, е неоспорим“, пише в прессъобщението си Организационният комитет.
Решението за отмяна е подкрепенео и от Международната федерация по тенис на маса, която в началото на юни след поредица от срещи излезе със становище да отмени всички състезания, планирани за третото тримесечие на 2020 г. Сред тях е и турнирът в Панагюрище.
„След усилена комуникация между представители на ITTF и Организационния комитет на ASAREL Bulgaria Open, Международната федерация по тенис на маса трябва да съобщи с голямо съжаление на всички въвлечени страни, че тазгодишното издание, предвидено за датите 1-6 септеврми се отменя”, съобщиха от централата на Международната федерация.
Организаторите на състезанието се надяват, че с дейната подкрепа на главния спонсор „Асарел-Медет” АД, както и на основните партньори ПОК „Съгласие” и Министерството на младежта и спорта, България и Панагюрище ще могат да приемат едно от най-елитните спортни състезания през 2021 г. То ще бъде от новосформираната верига на Международната федерация по тенис на маса – WTT.
 В петото издание на турнира участваха над 300 състезатели от целия свят, сред които и представители на едни от най-засегнатите от COVID-19 страни като Италия, Испания, Китай, Япония, Индия, Швеция и др.

Вижте още

Девойките на ВК „Пан Волей“ затвърдиха второто си място в групата

Днес  девойките на Волейболен клуб „Пан волей“ победиха като домакини с 3:0 отбора на Свиленград. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.