четвъртък , 2 май 2024
Водещи новини

По 100 лева допълнителна месечна стипендия за бъдещи студенти с най-високи резултати от ДЗИ и записали определени специалности

Зрелостниците с най-високи резултати от държавните зрелостни изпити

ще могат да получат допълнителна стипендия от 100 лева месечно, ако продължат образованието си в университет в професионални направления, които са важни за българската икономика: педагогически, физически, химически и инженерни науки.
Право на тази стипендия ще имат студентите, които са сред първите 10 процента с най-високи оценки на държавния зрелостен изпит по български език и литература, а на втория държавен зрелостен изпит имат резултат, равен или над средния за страната.

Същата стипендия могат да получат приетите в приоритетни направления във висшите училища, ако са имали равен или над средния за страната успех по БЕЛ, и са сред първите 30 процента по резултат на втория зрелостен изпит по „Математика“, „Физика и астрономия“ или по „Химия и опазване на околната среда“.

Зрелостниците с право да се възползват от тази стипендия ще получат съобщение, когато проверяват резултатите си от държавните зрелостни изпити на адреса: zamaturite.bg.
Допълнителната стипендия на студентите се отпуска за първи път от предстоящата учебна 2020/2021 година.

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.