Водещи новини

Учителят Пенка Пенева-Кокотнекова от СУ „Нешо Бончев“ получи отличието „Неофит Рилски“

Старши учителят по български език и литература в СУ „Нешо Бончев“ Пенка Пенева-Кокотанекова е сред удостоените за тази учебна година с наградата „Неофит Рилски”.

Най-високото отличие, присъждано в образователната система наРепублика България, беше връчено лично от началника на РУО г-жа Валентина Кайтазова на 28-ми май в Етнографски музей в Пазарджик на 10 учители и директори от областта. Отличието се присъжда за цялостна високопрофесионална трудова дейност в системата на предучилищното и училищното образование от Министерство на образованието и науката по предложение на училищните колективи, с одобрението и подкрепата на Регионален инспекторат по образованието.
На официалната церемония в областния град присъстваха експерти от РУО – гр. Пазарджик и представители на синдикалните организации в сферата на образованието.
Старши учителят Пенка Пенева-Кокотанекова беше номинирана за отличието от колегите си от Методичното обединение по български език и литература и официално подкрепена с решение на Педагогическия съвет на СУ „Нешо Бончев” от 29.04.2020г. Директорът на училището Веска Барова представи официално номинацията на учителя пред РУО – гр. Пазарджик чрез мотивирано предложение по няколко критерия:
а
ктивно участие в осъществяване обучението от разстояние в електронна среда; целенасочена работа за ефективно прилагане на целодневната организация на учебния ден за личностно развитие и развитие на компетентностите на всеки ученик за успешна личностна реализация; постигнати високи резултати от ученици на национални и международни конкурси, състезания, олимпиади; постижения в съответната професионална област или в методиката на преподаване, използване на съвременни интерактивни методи на преподаване и обучение, както и новаторски дух и иновации; участие в квалификационната дейност на образователната институция, споделен опит в училищни и междуучилищни квалификации; изградени партньорства с други училища; ефективно взаимодействие и сътрудничество с родители, с обществените съвети, с училищното настоятелство, със социални партньори и неправителствени организации; последователна и целенасочена работа по обхвата на децата и учениците в системата на предучилищното и училищното образование, включително и в дейностите по изпълнението на Механизма за съвместна работа на институциите и включване в образователната система на деца и ученици в задължително училищна и предучилищна възраст; отговорност, инициативност, умения за работа в екип, организационни и управленски умения
Източник: СУ „Н. Бончев”

Вижте още

Рекорден брой участници ще има на Националния фестивал „Родолюбие“ в Панагюрище

На 20 и 21 април  в Панагюрище ще се проведе XIХ-ото издание на Националния фестивал …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.