И в Панагюрище анкетьори ще питат няколко домакинства за доходите и потреблението

Националният статистически институт започва провеждането на Наблюдението на домакинските бюджети

 в новоизбрани домакинства, съобщават от там. Изследването на доходите и потреблението на населението е най-старото извадково наблюдение в България, чието начало е през 1925 г.
Тази година в него участват 3 060 домакинства от цялата страна, избрани на случаен принцип. Те са разделени в три подизвадки от по 1 020 домакинства. В периода април – юни 2020 г. домакинствата от всяка подизвадка се включват последователно в Наблюдението на домакинските бюджети. Всяко домакинство участва в изследването 4 пъти в рамките на 12 месеца на ротационен принцип.
В област Пазарджик включените в наблюдението домакинства са 108, разделени в три подизвадки от по 36. Изследването ще се проведе в градовете Пазарджик, Велинград, Панагюрище, Пещера, Ракитово, Септември и Стрелча, както и в селата Бяга, Главиница, Дорково, Кръстава, Паталеница и Семчиново.
Всяко домакинство ще бъде посетено от анкетьор, който ще се легитимира със служебна карта и ще помага при попълване на формулярите. Получените данни ще се използват само за статистически цели – получаване на обобщена информация за доходите, разходите, потреблението и условията на живот на домакинствата в страната.
По време на своето участие домакинствата попълват дневници за получените доходи и направените разходи през текущия месец, както и информация за нерегулярните доходи и направените разходи за предходните два месеца, когато не са участвали пряко в изследването. От всяко домакинство се изисква да отбележи ежедневно постъпилите приходи и направените разходи за цялото домакинство.
Националният статистически институт призовава домакинствата, попаднали в извадката на изследването, да съдействат на анкетьорите в тяхната работа, като им отделят време за провеждане на интервютата.

Вижте още

Стоян Бодуров е назначен за зам.-кмет на Община Панагюрище

Днес ВриД кметът на община Панагюрище Петър Каменски представи на държавните и общинските служители в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.