четвъртък , 2 май 2024
Водещи новини

Досега положителните проби за COVID-19 в област Пазарджик са 51. Хоспитализираните са 20, от които един е в „Уни Хоспитал“

Работата на лечебните заведения в град Пазарджик след констатираното огнище на зараза в „МБАЛ Пазарджик“ АД

обсъди днес на извънредно заседание Областният кризисен щаб. В онлайн брифинга на областния управител Стефан Мирев участваха д-р Димитър Савов от „МБАЛ Пазарджик” АД и директорът на РЗИ д-р Фани Петрова. Общият брой на заразените с COVID-19 в област Пазарджик е 51, хоспитализираните за момента са 20 – 17 в ИО на МБАЛ Пазарджик, 2 в МБАЛ „Хигия“ и 1 в МБАЛ „Уни Хоспитал“ – Панагюрище.
Поставените под карантина към днешна дата в област Пазарджик са 1548. Общо 308 са карантинираните лица, котактни на последните заразени с коронавирус в периода 4-7 май.
Извършени са всички дезинфекционни мероприятия в „МБАЛ Пазарджик“ АД след констатираните 9 случая на заразени медицински лица с коронавирус. Приключи 24-часовата карантина на Интензивното отделение и там отново се приемат пациенти. Продължава и всекидневната дезинфекция на всички отделения, които са снабдени с необходимите количества лични предпазни средства, има и в резерв.
Недостиг на предпазни средства в лечебните заведения в област Пазарджик няма, увееряват институциите.
В приема и лечението на хора с положителни проби за COVID ще се включат активно и останалите болнични заведения в областния град, след като се изчерпат местата в Инфекциозното отделение на „МБАЛ Пазарджик“ АД. Това са МБАЛ „Хигия“, където има вече двама пациенти с коронавирус, Специализираната болница за лечение на белодоробни заболявания в Пазарджик и МБАЛ „Пълмед“, клон „Здраве“ Пазарджик.
Започна тестуването в социалните услуги в област Пазарджик. До момента са изпратени за изследване 145 проби. Екипите на РЗИ продължават да работят. Обхванати са старчески домове и социални услуги в Пазарджик, Главиница, Батак и Велинград.

За стриктното спазване на противоепидемичните мерки и избягване струпването на хора пред МБАЛ Пазарджик, частната охрана на здравното заведение ще бъде подпомогната от дежурен полицейски патрул на МВР Пазарджик.

Вижте още

Въвеждане на противоепидемични мерки в област Пазарджик се очаква от 26 януари до 3 февруари

Областният управител Валентина Кайтазова и главният секретар на РЗИ Пазарджик д-р Зоя Шошева проведоха на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.