Водещи новини

Теодора Шанева от Кърджали е носител на Националната награда „Проф.д-р Лъчезар Цоцорков“. Второ и трето място са за ученици от Казанлък

През 2020 г. се навършват 135 г. от Съединението на България. По този повод Националният ученически конкурс

за наградата на името на проф. д-р Лъчезар Цоцорков, организиран от фондация „Цоцорков род”, е посветен на Съединението на Княжество България и Източна Румелия – акт на единение в мисли, чувства и дела.
Според Регламента право на участие в националния конкурс за самостоятелно историческо изследване „реферат” на тема „Съединението на България – събития и личности от моя роден край“ имаха учащите от 9 до 12 клас. Поради наложеното извънредно положение в страната, първоначално обявеният краен срок за получаване на разработките се удължи до 10.04.2020 г.
За участие в конкурса бяха допуснати всички получени разработки, спазили Регламента.
Членовете на комисията: Георги Керкеняков – историк, гр. Панагюрище; Пенка Николова – историк, РИМ – Пазарджик, и д-р Иван Иванов – историк, гр. Пирдоп, прегледаха и оцениха независимо, според Регламента за участие и Критериите за оценка, получените разработки.
Творбите демонстрират интерес към събитието – Съединението на България и стремеж то да бъде представено научно и обективно. Събитията и личностите са интерпретираи оригинално и увлекателно, с разкриване на творческия потенциал на авторите. След направената оценка комисията класира на:
1-во място и носител на Националната награда „Проф. д-р Лъчезар Цоцорков“ – Теодора Шанева, СУ „Петко Рачов Славейков”, гр. Кърджали.
2-ро място – Мартина Неделчева, СУ „Екзарх Антим I”, гр. Казанлък.
3-то място – Даниела Захариева, ППМГ „Никола Обрешков”, гр. Казанлък.
Поощрителни награди:
        Христомир Раев, ПГМЕ, гр. Пирдоп.
        Валентина Дамянова, ЕГ „Акад. Людмил Стоянов”, гр. Благоевград.
Поради наложените ограничителни мерки за предотвратяване разпространението на COVID-19 и отмяна на тържествата за празника на гр. Панагюрище на 2 май 2020 г., връчването на наградите се отлага и датата за награждаване ще бъде съобщена допълнително.
Благодарим на всички участници!
Честито на победителите!

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.