четвъртък , 18 април 2024
Водещи новини

Почина 43-годишен мъж от Пещера, заразен с COVID-19

43-годишен мъж от град Пещера е починал тази сутрин в сектор COVID на МБАЛ „Пазарджик“ АД, където се приемат болни с доказан коронавирус.

Това съобщи завеждащата „Връзки с обществеността“ в лечебното заведение.
Болният постъпва в Инфекциозно отделение на 29 март с грипоподобни симптоми. Първата му проба за
COVID-19 e отрицателна. В ранните часове на 2 април, след като състоянието му се влошава, е преместен в интензивния сектор. Пациентът е бил с прогресираща дихателна недостатъчност, която е довела до нужда от интубация и поставяне на апаратна вентилация. В Ковид реанимацията са започнали необходимите терапевтични и диагностични мероприятия. В продължение на 10 дни при него има 24-часов екип от анестезиолози и реанимационни сестри, които в тясно сътрудничество с лекарите от Инфекциозно отделение успяват да приложат лечение, което да подобри състоянието на 43-годишния мъж. Така се стига до отбиване от апаратна вентилация с последваща успешна екстубация. След това състоянието на екстубирания пациент   остава стабилно за повече от едно денонощие, но тази сутрин рязко се влошава и малко след 10 часа е издъхнал с тежка клинична картина на масивна белодробна емболия.
Десет дни продължи битката за живота на 43-годишния мъж, но, за съжаление, болестта се оказа по-силна. Мъжът е имал и придружаващи заболявания – хипертония и незадоволително контролиран диабет, уточняват от лечебното заведение.

Вижте още

Заболеваемостта от грип в област Пазарджик все още е под нивата за обявяване на грипна епидемия

Данните от последната седмица /15-21.01.2024 г./q подадени от сентинелните практики и генерирани от Информационната система …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.