Под карантина в област Пазарджик са 1443 души, в Панагюрска община са 82 към 8 април

В област Пазарджик специализирани кабинети за преглед на пациенти с остри респираторни заболявания са разкрити

в следните лечебни заведения: МБАЛ „Пазарджик” АД, МБАЛ „Хигия“АД, МБАЛ „Д. Ранев“ Пещера, МБАЛ „Здраве“ Пазарджик, МБАЛ „Уни Хоспитал“ООД – Панагюрище, и МБАЛ Велинград. Кабинетите са оборудвани с апаратура и ограничени от достъп на другите пациенти в болниците. Това оповести на 8 април пресцентърът на Областна администраци – Пазарджик след неприсъствено заседание на Областния кризисен щаб. В проведените конферентни разговори участва областният управител Стефан Мирев, ръководители на държавни институции и лечебни заведения, членове на щаба и кметът на община Пещера Йордан Младенов
            Броят на лицата под карантина в област Пазарджик към 8 април е 1443, а карантинираните за деня са 131. Разпределението им по общини е: Батак –26 души, Белово – 69 души, Брацигово – 23 души, Велинград – 239 души, Лесичово – 42 души, Пазарджик – 545 души, Панагюрище – 82 души , Пещера – 108 души,  Ракитово – 52 души, Септември – 231 души, Стрелча – 10 души, Сърница –16 души.
            За изминалата седмица от РЗИ- Пазарджик съвместно с други контролни органи са извършени проверки по сигнали и в изпълнение на заповедите на министъра на здравеопазването.
Проверени са: фризьорски и козметични салони, транспортни средства за превоз на болни и превоз на тленни останки. Проверена е дейността на три ж. п. гари и две автогари. Контролните органи са връчили на работодатели в областта общо 103 предписания за провеждане на задължителни хигиенни и противоепидемични мерки.
            След издадената заповед от министъра на здравеопазването за работата на кооперативните и фермерски пазари, се връчват задължителни предписания от ОДБХ Пазарджик на управителите или собствениците на пазари на територията на областта.

Вижте още

Обучителна визита в Норвегия по проекта „Активни граждани за енергийно независими общини”

От 17 до 20 април заместник-кметът на община Панагюрище инж.Стоян Бодуров е на обучителна визита …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.