събота , 20 април 2024
Водещи новини

Трима от гр.Пещера, приети с COVID-19, са изписани от МБАЛ „Пазарджик“ АД. Остава тежко състоянието на 43-годишен пациент

Днес, 8 април, са изписани още трима болни с потвърдена диагноза COVID-19 – две жени и един мъж 

от град Пещера. Те са на възраст 61, 72 и 77 години. Пробите и на тримата за наличие на вирус двукратно са отрицателни, общото им състояние е добро и рентгенологичните промени са претърпели обратно развитие. Това съобщи отговарящата за „Връзки с обществвеността“ в МБАЛ „Пазарджик“ АД.
Двама от болните – мъжът и една от жените, при постъпването бяха с прояви на дихателна недостатъчност, но тя бе преодоляна без необходимост от апаратна вентилация. При тях се проведе лечение с Хлорохин фосфат, с широкоспектърни антибиотици и други средства. Те ще бъдат наблюдавани от общопрактикуващ лекар в домашни условия, коментира началникът на Инфекциозно отделение на МБАЛ „Пазарджик“ АД д-р Мария Пишмишева .
   Благодаря на всички, които ни помогнаха тези хора да се приберат в домовете си. Когато работим заедно, постигаме и по-добри резултати, казва д-р Пишмишева.
   Към момента остава тежко състоянието на 43-годишния пациент, който е на апаратна вентилация и е настанен във Второто реанимационно отделение на болницата, в което се лекуват тежко болни с потвърдена диагноза COVID-19 .

Вижте още

Въвеждане на противоепидемични мерки в област Пазарджик се очаква от 26 януари до 3 февруари

Областният управител Валентина Кайтазова и главният секретар на РЗИ Пазарджик д-р Зоя Шошева проведоха на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.