четвъртък , 2 май 2024
Водещи новини

IT специалисти ще работят безвъзмездно за изграждане на електронната здравна система

 

Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии дарява 15 000 човекочаса високоинтелектуален труд

на българската държава за създаване и подобряване на системи в здравеопазването. Това обявиха днес на брифинг представители на IT бизнеса у нас. С дарения труд в срок от няколко месеца ще бъде изградена електронната здравна система, за която се говори от години. Сред основните параметри ще бъдат електроннаата рецепта, електронното досие, информационната система за диагностика, допълни здравният министър Кирил Ананиев.
В такава ситуация трябва да си помагаме, та след излизане от кризата България да е с едни гърди напред. България има много силни IT специалисти, които са на световно ниво. Помогни на държавата, ако искаш и тя да помогне на теб, заявиха тримата представители от управителното тяло на Асоциацията за иновации.

Вижте още

Премиерът на РБългария защити розовото масло в Брюксел

Министър-председателят на РБългария акад. Николай Денков категорично защити българското розово масло и останалите натурални етерични …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.