От полицията предупреждват да не пускаме непознати в домовете си, за да не бъдем измамени

В някои фейсбук групи се коментира, че по входове на жилищни блокове или кооперации са засечени хора,

които се представят за оторизирани да правят дезинфекция. За пореден път акцентираме и напомняме  на гражданите, особено на възрастните, че представителите на общините извършват дезинфекция само на обществени места: улици, детски площадки, места за обществено ползване. Това прессъобщение разпространиха от Областна дирекция на МВР – Пазарджик. Оттам напомнят още, че
дезинфекцията на входове на блокове, кооперации или други жилищни сгради
може да се организира само от домоуправителите или от самите граждани, живеещи там.
Ако има хора -мъже или жени, представящи се за наети да дезинфекцират /при това безплатно/, то това определено са лица, които имат съвсем други намерения.
Пазете се, за да не  станете жертви на измамници или крадци, призовават от полицията и съветват:
– Не допускайте непознати /дори оборудвани и облекло или уреди за дезинфекция/ в района на вашите жилищни блокове, входове, общи помещения или в самите жилища.
– Ако забележите такива, незабавно подайте сигнал на телефон 112 или информирайте по телефона отговорника на входа или полицейския инспектор, който обслужва района. Постарайте се да запомните отличителните им белези /вид на облеклото, цвят или други/ , вида и регистрационните номера на автомобилите, ако се придвижват с такива. По този начин ще улесните органите на реда в тяхното установяване и бързо изясняване на ситуацията.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.