сряда , 24 април 2024
Водещи новини

Заразените с COVID -19 в България вече са 62. Почват проверки по аптеките

Председателят на Националния оперативен щаб срещу коронавируса ген.-майор Венцислав Мутафчийски

 съобщи на редовния си брифинг, че българите с коронавирус у нас вече са 62 души. Във ВМА от 95 направени проби 4 са положителни, които са намират на домашно лечение. От направените 145 проби, направени от Националната лаборатория, 6 са положителни. Болните, които са в отделните клиники, са както следва: ВМА – 10, „Пирогов“ – 2, „Александровска“ – 2, Габрово – 2, в Плевен – 4. В Белодробната болница пациентите са оставени за домашна карантина.
Ген. Мутафчийски предупреди, че започват проверки по аптеките дали продават антибиотици и други лекарства без рецепти. В момента се изкупуват безумни количества от неща, които абсолютно не са необходими. Не мога да разбера защо хората се подвеждат по такива неща. Защо купуват по 10 опаковки Cetebe, какво ще го правят това нещо. След това лекарствата дори не могат да се хвърлят в кофата, както обикновения боклук, защото е безотговорно,заяви Мутафчийски.
Той коментира, че  това е добре дошло за аптечната мрежа, но тръгват инспектори и ще се отнемат лицензи на всички аптеки, които продават без рецепта антибиотици. Това няма да остане така, това е безумие, което трябва да се прекрати дори и със силови мерки“, заяви още Мутафчийски.
173 000 са случаите на коронавирус в света към днешна дата. Смъртните случаи са 6660. 

Вижте още

Въвеждане на противоепидемични мерки в област Пазарджик се очаква от 26 януари до 3 февруари

Областният управител Валентина Кайтазова и главният секретар на РЗИ Пазарджик д-р Зоя Шошева проведоха на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.