неделя , 28 април 2024

Край на грипната ваканция. Датите за матура няма да бъдат променяни

Националната грипна ваканция, която е заради вирус тип Бняма да бъде удължавана. 

Това може да стане в някои области, където се е повишила заболеваемостта. Във Велико Търново и Пловдив със сигурност ваканцията ще продължи. Мерките при децата са заради вируса тип Б, а не заради коронавируса, каза пред NOVA образователният министър Красимир Вълчев. Припомняме, че от 6 до 11 март включително бе обявена грипна епидемия в страната.
Министър Вълчев обясни, че децата са отсъствали средно по 10-12 дниПрограмите се преструктурират и учебният материал все още може да бъде взет за сметка на упражненията. 
Временно са спрени всички групови дейности на училищата, а 5-те дни, които имат за екскурзии и зелени училища, са вариант за удължаване на учебните часове, допълни министър Вълчев. Той каза, че в момента не се обсъжда взимане на пролетната ваканция за учебно време, нито сеобмисля удължаване на учебната година. Не се мисли и за промяна на датите за матурата, но от изпитния материал щели да отпаднат последните теми от учебните програми. 

 

Вижте още

Въвеждане на противоепидемични мерки в област Пазарджик се очаква от 26 януари до 3 февруари

Областният управител Валентина Кайтазова и главният секретар на РЗИ Пазарджик д-р Зоя Шошева проведоха на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.