Водещи новини

Комикси с послание за единство на българския народ получиха третокласниците от Панагюрище и Стрелча

За четвърта поредна година третокласниците от общините Панагюрище и Стрелча получиха комикс „Кан Кубрат. Заветът на българите

от Фондация Въздигане”, съобщи доброволецът в инициативата Соня Гарчева.
Всяка година тази малка книжка – комикс стига до всеки български третокласник, като целта е да се предаде посланието, че само когато сме заедно, само когато работим в екип, обединяваме се, можем да постигнем всичко. Независимо в каква сфера работим, независимо къде се намираме, действаме ли като екип, можем да постигнем велики неща и можем да стигнем, докъдето стигат мечтите ни.
Всяка година над 100 доброволци посещават всички училища в България – дори там, където има само едно дете. Доброволците в инициативата вярват, че разказът на Кан Кубрат и неговият ембематичен завет за единство на българския народ възпитава нуждата от силна взаимовръзка между тях, помага им да открият своите корени и славно минало, мотивира ги към активна взаимопомощ, учи ги на екипна работа, което пък ще засили желанието да останат в своята родина и да се борят заедно с приятелите си за по-добро бъдеще тук, вместо да го потърсят навън.
Предвидена е и игра, с която всяко училище да покаже как този завет е приложим в съвременния свят. Необходимо е учителите, заедно с децата, да организират своя инициатива под наслов „Заедно можем всичко“. Организаторите се надяват инициативата да ги вдъхнови и мотивира за създаване на нещо добро, за конкретни действия в подкрепа или помощ, за промяна към по-успешно и добро развитие на дадена идея (пример: засаждане на дърво, помощ на нуждаеш се човек в беда, набиране на средства за кампания и т.н.) 
В конкурса могат да участват само учители на третокласници от училищата, които са получили комикса „Кан Кубрат. Заветът на българите“. Всяка кандидатура трябва да съдържа:
1. Кратко текстово описание на инициативата.
2. Видео или снимка, отразяващи инициативата.
3. Трите имена на учителя и контакт за обратна връзка.
4. Наименование, адрес и телефон на училището.
Жури на Фондация „Въздигане“ ще отличи най-добрите инициативи и те ще получат като награда картина, изобразяваща българската история и важни исторически личности.
 

Вижте още

Пълна колекция от медали спечелиха певческите млади панагюрски таланти на Международния фестивал „Абанико“

Пепа ФИЛИНА Група от 26 певци и инструменталисти, обучаващи се в музикалните класове към Центъра …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.