вторник , 30 април 2024
Водещи новини

С над 10 медала се върнаха таекуондистите на СК“ ОДИН“ от Държавното първенство в Благоевград

Впечатляващо се представиха състезателите на панагюрския СК „ОДИН“ на Държавното първенство по таекуон-до

в Благоевград на 15 и 16 февруари.
Въпреки сериозната конкуренция, одинци показаха самообладание и хъс за победа. Със зрелищни битки на спаринг при юношите старша възраст се откроиха Илчо Машев в категория 75 кг. и Добри Байков в категория 63 кг.

И двамата победиха противниците си и заеха първите места на почетната стълбица и на гърдите им блеснаха златните медали. 
В същата възрастова група в категория до 58 кг. Мирослава Райчева спечели бронзов медал. 
Изключителна технична игра при мъжете направи Стайко Танковски в категория до 64 кг., който успя да се пребори за сребърен медал. За съжаление Гаврил Христосков малко преди състезанието получи травма, която го спря от участие в битката за отличия.
При юношите и девойките младша възраст панагюрската школа също затвърди мнението на спортната гилдия, че е една от най-добрите в България. В категория до 70 кг. Нено Чернирадев спечели второ място и сребърен медал, а Силвана Байкова се класира трета в категория до 55 кг. 
При децата в категория до 35 кг. Николай Такучев успя да се пребори за второ място и сребърен медал, а Петко Богоев в категория до 50 кг. се класира трети и се върна с бронзов медал. Същото отличие спечели и Дарина Машева в категория +55 кг. Таекуондистите от софиската секция на СК „ОДИН“ също впечатлиха съдиите с много добра подготовка и успяха да се преборят за медали. В категория +60 кг. Деян Яначков спечели второ място, а Гергана Пешева в категория до 45 кг. се класира трета. Въпреки мъжката игра, малко не достигна на Стоян Солаков от Панагюрище да вземе медал.
Липсата на опит не позволи на Костадин Наплатанов да стигне до призовите места, но той също се представи много добре и съм сигурен, че в бъдеще и той, и Стоян ще спечелят медали, коментира инструкторт им Здравко Еров. Той съобщи, че в първата десетдневка на м.март Панагюрище ще е домакин на Държавното първенство по таекуон-до за форма и самозащита.

 

 

 

 

 

 



 

 

Вижте още

Кметът Желязко Гагов поздрави лично световния шампион по самбо Иван Хърков

Павлина ЛАЛЕВА С искрящи очи и слънчеви усмивки бе посрещнат тази вечер световния шампион по …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.