Водещи новини

Иван Иванов от СК „Оборище“ стана вицешампион на седмобой

Поредна победа за лекоатлета Иван Иванов от СК „Оборище“- Панагюрище, който спечели сребърен медал на Националния шампионат по многобой. 

Той се проведе на 15 и 16 февруари в зала „Асикс арена“ в София. Панагюрският лекоатлет се състезава на седмобой при 20-годишните, където за призовите места претенденти бяха 16 многобойци, сред които и състезатели от Турция. Само 10 от 16-те състезатели завършиха.
В първия ден от шампионата Иван Иванов поддържаше третото място в четирите дисциплини – 60 м гладко бягане, висок скок, дълъг скок и тласкане на гюлле, но на 16 февруари в останалите три дисциплини излезе напред и бе 
най-бърз в последната дисциплина – 1000 м, които пробяга за 2:42.62 минути. От седемте дисциплини той събра 3953 точки и стана подгласник на шампиона Добромир Николов от Плевен, който излече начело с 4455 точки.
На трето място се класира Ивайло Иванов от СК „Атлетик“ – София, с 3701 точки.
От СК „Оборище“ – Панагюрище в седмобоя при 20-годишните се състезава и Георги Огорялков, който зае седмо място.
На петобой се състезаваха 16-годишните момчета и момичета и 20-годишните девойки.
От СК „Оборище“- Панагюрище при 16-годишните момчета добре се представиха Момчил Поптолев, Лука Ралчев и Иван Сейменов, чиито резултати обаче не им стигнаха, за да се качат на почетната стълбичка.  
При девойките за Панагюрище се състезаваха Ралица Караколева, Николета Карабойчева и за първа година Мариела Гошева.
Треньорът на СК „Оборище“ Катя Кроснарова, коятоо бе избрана за Треньор на 2019 година на Община Панагюрище, е доволна от представянето на всички състезатели и благодари на спонсорите, благодарение на които панагюрските лекотлети имаха възможност да участват в националния шампионат.

Вижте още

Кметът Желязко Гагов поздрави лично световния шампион по самбо Иван Хърков

Павлина ЛАЛЕВА С искрящи очи и слънчеви усмивки бе посрещнат тази вечер световния шампион по …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.