неделя , 28 април 2024

Лекоатлетът Иван Иванов от КЛА „Оборище“ грабна първия си медал за 2020 година

 

Невероятно бягане на 3000 м направи панагюрският 18-годишен лекоатлет Иван Иванов на националния шампионат

за юноши и девойки старша възраст, провел се на 25 и 26 януари в столичната зала „Асикс Арена“. Треньорката му Катя Кроснароваа е възхитена от мъжеството и спортния дух на избрания за Спортист №1 на Община Панагюрище за 2019 г. В телефонен разговор г-жа Кроснарова каза, е тази дължина е дебют за Иван, за когото тежката контузия от състезанието в Черна гора миналата година все още не е отшумяла. Заради контузията спортистът на КЛА „Оборище“ през последните два месеца не е тренирал бягане, а единствено плуване и то благодарение на изпълнителния директор на „Бунай“ АД инж.Стоян Мачеев, който му е осигурил карта. Всеки ден Иван правеше по 40-50 дължини на басейна в Панагюрищеразказа г-жа Кроснарова. Тя е много щастлива от постигнатия резултат на Иван Иванов, тъй като до последно се е чудела дали изобщо д го включва в националния шампионат заради травмата. Но Спортист №1 на Община Панагюрище за 2019 година доказа, че няма невъзможни неща. До последната обиколка той поддържаше трета позиция и накрая буквално отвя конкурентите си, изправяйки публиката на крака. Иван Иванов пробяга дебютните си 3000 м за 9.21.74 и спечели сребърен медал. Треньорката му коментира, че, ако е бягал и втора серия, е щял да подобри резултата си, но заради контузията е убедила Иван да пропусне това бягане.
Катя Кроснарова препотвърди мнението си, което изказа по време на награждаването на десетте най-добри спортисти на Общината, е Иван Иванов е универсален лекоатлет. Според нея такъв състезател в Панагюрище скоро няма да се роди.

Вижте още

Кметът Желязко Гагов поздрави лично световния шампион по самбо Иван Хърков

Павлина ЛАЛЕВА С искрящи очи и слънчеви усмивки бе посрещнат тази вечер световния шампион по …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.