Водещи новини

Млади семейства се връщат в село Оборище

Само хвалби и благодарности към местната изпълнителна власт се чуха от представители на ПП ГЕРБ

на провелото се на 20 януари обсъждане на проекта за бюджет на Община Панагюрище за 2020 година. То беше обявено като обществено, но, както повее от 10 години се случва, гражданско присъствие нямаше. Имаше само  общински съветници от три политически формации, кметове на кметства, работещи в Общинска администрация и представители на местни медии.
След като кметът на община Панагюрище г-н Никола Белишки представи акцентите в бюджетната рамка на общината, журналист от oshtepan.com зададе въпроси за стимулите за раждаемост и учителските заплати. Отговор даде зам.-кметът г-жа Галина Матанова.
Последваха благодарности за планираното увеличаване на средства за селата от кмета на с.Оборище г-н Милко Ангелов. Той се похвали, че условията за живот в кметството непрекъснато се подобряват и това е причината млади семейства да се връщат от града и да се установяват в родното Оборище. вот за Сред факторите за добър живот за младите г-н Ангелов посочи детската  градина и дейността на читалището.
Благодарност към кмета на общината изрази и кметът на село Елщица.

Вижте още

До 31 март е записването за конкурса „Оборище – факел на свободата“2024

Деветият  Национален конкурс за изпълнение на революционна поезия и проза  „ОБОРИЩЕ – ФАКЕЛ НА СВОБОДАТА” …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.