неделя , 28 април 2024

Спортен клуб по триатлон вече има в Панагюрище

 

От началото на януари тази година в Панагюрище има нов спортен клуб – по триатлон. Той е учреден

от 8 души на 20 ноември 2019 г. , а е регистриран в Търговския регистър и регистъра на юридически лица с нестопанска цел преди две седмици под името Сдружение с нестопанска цел „Спортен клуб по триатлон-Панагюрище“. Уредители са учителят по история в СУ „Нешо Бончев“ Иван Митовски, който е бил инициатор и вдъхновител за начинанието и който в момента се обучава в треньорския профил по триатлон в Националната спортна академия, Мирослав Мазнеков и Тодор Цуцеков, които преди години също са били спортни деятели, учителят по физическо възпитание в ОУ „Проф.Марин Дринов“ Николай Карагьозов, учителят по физическо възпитание в СУ „Нешо Бончев“ Николай Петров, треньорът по плуване Екатерина Радивчева, г-жа Павлина Кърпарова и адвокат Димитър Куртев. Председател на клуба е Иван Митовски.
Триатлонът включва спортовете бягане, колоездене и плуване. В новоучредения клуб в Панагюрище вече има няколко записали се и трениращи ученици под ръководството на г-н Митовски.
От 4-5 години триатлон към пазарджишкия клуб „Шампион“ тренират две панагюрски деца – Петър и Дара Маслеви, които са печелили медали на няколко състезания.

Вижте още

Кметът Желязко Гагов поздрави лично световния шампион по самбо Иван Хърков

Павлина ЛАЛЕВА С искрящи очи и слънчеви усмивки бе посрещнат тази вечер световния шампион по …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.