Музикалните дарования на Панагюрище се готвят за участие в конкурси

За участие в осмото издание на Националния конкурс “Път към славата” и шестото издание на Националния конкурс „Песенна палитра”

 подготвят своите възпитаници музикалните педагози Нона Немигенчева и Пепа Филина от Школата за поп, рок и джаз пеене „Евгени Зумпалов” към ЦПЛР – Панагюрище. Сред музикалните дарования, които ще се надпяват, са познатите на Панагюрище Виктория Манева, Надежда Ковачева, Лора Куруджиева, Стивъни Джунова, Християн Балев…

Конкурсът „Път към славата” се организира от Арт Център “Кърнолски” под патронажа на г-жа Янка Такева, председател на Синдиката на българските учители, и с партньорството на Министерство на образованието и науката. Той ще събере талантливи деца и младежи от цялата страна и по традиция ще се проведе през февруари 2020г. в Дом на Културата “Средец”, Национално музикално училище “Любомир Пипков” и Руския културноинформационен център в София.
Освен вече познатите категории вокал, танц, инструменталисти и фолклор, в осмото издание на “Път към славата” ще дебютират две нови категории, които да насърчат младите композитори, текстописци и изпълнители:
· Singer-songwriter (певец-автор) – категория за автори-изпълнители до 25 год.
· Нова песен – категория за екип композитор и изпълнител за авторска песен, написана последните 12 месеца. Друго нововъведение в конкурса очаква и вокалните солисти от IV възрастова група, които се борят и за стидендии от МОН. Те ще изпълнят първата си песен зад параван без контакт с публика и жури.
Националният конкурс „Песенна палитра“ е включен в календара на Министерство на културата.
Панагюрските музикални дарования са участвали досега и в двата конкурса, като са спечелвали престижни отличия и на двата.

Вижте още

Рекорден брой участници ще има на Националния фестивал „Родолюбие“ в Панагюрище

На 20 и 21 април  в Панагюрище ще се проведе XIХ-ото издание на Националния фестивал …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.