Водещи новини

За първи път НЯМА ДА ИМА обществено обсъждане по селата на проекта за бюджета на Община Панагюрище за 2020 година

 

На 7 януари на сайта на Община Панагюрище е публикувана ПОКАНА за публично обсъждане на проекта за бюджет 2020 на Община Панагюрище. 

Убедени сме, че разработването и приемането на общинския бюджет са част от най-важните решения за бъдещето и те трябва да се вземат с активното участие на жителите на общината,пише в поканата. 
В същото време за първи път от 20 и повече години публично обсъждане на проектобюджета НЯМА ДА ИМА в селата на общината, а само в Панагюрище. Това е разминаване между думи и действия, тъй като не малка част от жителите на община Панагюрище живеят в селата. При създалия се преди дни проблем с автобусния транспорт в област Пазарджик, много от хората, живеещи в селата, няма как да дойдат до Панагюрище и да се върнат обратно. Заинтересованите, а такива има, могат да дойдат с лични автомобили. Ако разполагат с такива, разбира се. Но това е обременяващо и откъм време, и откъм средства. Как тогава желаещите да се включат в общественото обсъждане на бюджета и да вземат активно участие?
 
Публичното обсъждане ще се проведе на 20 януари /понеделник/ от 17.00 часа в Сесийна зала в сградата на Община Панагюрище, се съобщава в поканата. 
В поканата пише още, че м
атериалите по проекта за бюджет 2020 година ще бъдат на разположение в приемната на Общинска администрация и публикувани в сайта на Община Панагюрище едва на 13 януари  2020 година а становища и предложения по проекта за общински бюджет за 2020 година могат да се представят в деловодството на Центъра за административно обслужване в сградата на Община Панагюрище и на e-mail: obstina@abv.bg, не по-късно от два дни преди провеждане на публичните обсъждания.
Така интересуващите, макар и малцина, се ще имат на разположение само 5-6 дни, за да се запознаят с материалите. 
Иначе и в предизборната си кампания за мандат 2015-2019, и в предизборната си кампания за мандат 2019-2023 г-н Никола Белишки акцентуваше при срещите си с хората от кметствата, че благоустрояването им вече ще бъде сред приоритетите на местната власт, тъй като общинският център вече е благоустроен.
ЧЕСТИТО!

Вижте още

Стоян Бодуров е назначен за зам.-кмет на Община Панагюрище

Днес ВриД кметът на община Панагюрище Петър Каменски представи на държавните и общинските служители в …

Един коментар

  1. Иван Атанасов

    Г-н Белишки показа, че е кмет на град Панагюрище а не на Община Панагюрище

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.