четвъртък , 2 май 2024
Водещи новини

Две дванадесетокласнички от СУ „Нешо Бончев“ отново прославиха България в Европа

Денислава Шопова и Мирена Ненкова, ученички в 12 клас в СУ “Нешо Бончев” – Панагюрище, представиха достойно България в Хорезу, Румъния,

участвайки в проект ‘’First aid for youth workers’’ от 1 до 7 ноември т.г . Те бяха одобрени за участие в младежки обмен по програма Еразъм+/ Младежта в действие, подкрепени от учителя си по английски език Силвия Бобекова. Това участие в европейски проекти и инициативи не бе първо за тях, но за първи път представиха традиции и обичаи в чужбина сред младежи от Хърватия,Латвия, Полша, Румъния, Турция,Италия и Испания.
В проекта участваха по 4 души от всяка европейска държава. Основната цел на младежкия обмен в Хорезу бе младите хора да се научат как да оказват първа помощ в случай на инциденти. Обменът повиши техните езикови и комуникативни компетентности, разшири техните социални контакти, създаде чувство на толерантност и респект към хора от други националности без значение на техния цвят на кожата, религиозна, етническа, социална и полова насоченост.
Дейностите бяха базирани на неформални образователни казуси, ситуации и ролеви игри. Избраните младежи от 5 европейски държави комуникираха помежду си на английски.
Надяваме се Мирена и Денислава да споделят наученото сред повече хора, да ги провокират да бъдат по-толерантни и да помагат на хора в нужда. 

Вижте още

Премиерът на РБългария защити розовото масло в Брюксел

Министър-председателят на РБългария акад. Николай Денков категорично защити българското розово масло и останалите натурални етерични …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.