Нови отличия прибавиха към колекцията си плувците от СК „Каменград“ – Панагюрище

 

На 16 и 17 ноември в град Пловдив се проведе Шестият плувен турнир, в който участваха 33 отбора от цяла България с над 600 участници.

  В спортнта надпревара участваха и част от плувците на панагюрския спортен клуб „Каменград“, които за пореден път се представиха отлично. Те се наредиха на четвърто място отборно плуване в щафета микс, съчетано плуване, и отборно шесто място микс, свободен стил. В него участваха  Кристиян Спасов, Катрин Радивчева, Стоян Цанев и Теодора Ракова.
В конкуренция от 110 плувци в индивидуалната битка за медали Теодора Ракова

спечели второ място и сребърен медал на 200 м свободен стил.
Катрин Радивчева, въпреки крехката си възраст и физика, успя да мине най-тежката дисциплина в спортното плуване – 400 м съчетано, като завоюва второ място и сребърно отличие. На 100 м брус Катрин се нареди в челната тройка и украси гърдите си с още един медал – бронзов.
Отлично се представиха състезателите: Симеон Бобеков и Петър Маслев, които се наредиха на пето и шесто място в дисциплината 200 м свободен стил; Кристиян Спасов, който се класира на пето място на 100 м гръб.
Много добро впечатление остави и Стоян Цацов, който при жестока конкуренция от 155 плувци зае девето място на 100 м свободен стил и десето място на 200 м свободен стил, при който претендентите за медали бяха 110 плувци.
Не мога да не отбележа и отличното представяне на Кристияна Поибренска, която завоюва девето място на 200 м свободен стил, и Николай Терзиев, на когото само секунда не му достигна да изплува 100 м свободен стил под минута, коментира пред oshtepan.com г-жа Екатерина Радивчева, която е един от треньорите в СК „Каменград“.
В началото на месеца – 1-ви 2-ри ноември, в София се проведе XXI Международен турнир „Замората“. В него панагюрските плувци учстваха ва втори порреден път и отново оставиха отлични впечатления както у организаторите, така и сред останалите клубове.
ОТ СК „Каменград“ блестящо се представи Катрин Радивчева, която грабна две златни отличия. Едното бе в дисциплината 200 м брус с резултат 3:03:27, а другото в дисциплината 50 м брус с резултат 297.03 секунди. Катрин спечели и среберъне медал на 100 м брус.
Впечатляващо се представиха и останалите панагюрски плувци: Теодора Ракова, Стоян Цанев, Кристиян Спасов, Кристина Поибренска и Петър Маслев, като се наредиха в челната десетка в конкурения с над 600  състезатели.

Вижте още

Кметът Желязко Гагов поздрави лично световния шампион по самбо Иван Хърков

Павлина ЛАЛЕВА С искрящи очи и слънчеви усмивки бе посрещнат тази вечер световния шампион по …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.