Надежда Ковачева спечели златен медал в Националния конкурс „Песен от извора“

 

Поредното си блестящо представяне направи младата панагюрска изпълнителка Надежда Ковачева на провелия се Национален конкурс „Песен от извора“ в гр.Стара Загора.

След като Надя грабна безусловно първото място и златния медал в своята възрастова група, тя трябваше да се бори за голямата награда на конкурса – Гран При. За нея претендентите бяха четирима – по един във всяка възрастова група. И четиримата получиха от професионалното жури по 40 точки и борбата за гласове бе оспорвана. С явно гласуване журито, председателстваноо от Мая Райкова – продуцент в БНР, даде Гран При на Плаамена Петрова от Разград, която спеечели първото място при най-големите с песента „Зайди, зайди“.
Останалите трима, сред които и Надежда Ковачева“, получиха покани за запис в БНР, а панагюрският славей бе поканен да пее в Стара Загора при запалване на елхата.
Надя Ковачева е възпитаник на музикалните педагози Нона Немигенчева и Пепа Филина в Школата по поп и джаз пеене „Евгени Зумпалов“ към Център за подкрепа за личностно развитие – Панагюрище.

Вижте още

Рекорден брой участници ще има на Националния фестивал „Родолюбие“ в Панагюрище

На 20 и 21 април  в Панагюрище ще се проведе XIХ-ото издание на Националния фестивал …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.