Водещи новини

Валежи и спад в температурите

Жълт код за обилни валежи с гръмотевици е в сила за 4 октомври за 4 области на България.

Предупреждението е за Благоевград, Пазарджик, Смолян и Пловдив.
Министерството на вътрешните работи предприе превантивни действия във връзка с метеорологичната прогноза. От Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” са изпратени писма до областните управители на посочените области с информация за предстоящите сериозни метеорологични промени и очаквани валежи и указания за информиране на изпълнителната и местната власт.
На териториалните структури е разпоредено стриктно следене на обстановката и повишаване при необходимост на готовността при възникване на извънредни ситуации или за въвеждане на плановете за действие при наводнение.                                                                      
След обяд от северозпад валежите ще започнат да спирт и облачностт да се разкъсва, съобщава Агенция „Фокус”, позовавайки се на Боряна Маркова, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология. 
Минималните температури в по-голямата част от България ще са между 7° и 12°. Максималните температури също ще са в широк интервал от 11° до 16° в Западна България и до 23°-25° в югоизточните райони. През нощта срещу събота, с изключение на северозападните райони, валежите ще продължат, по-интензивни ще са в Източна България.

Вижте още

Въвеждане на противоепидемични мерки в област Пазарджик се очаква от 26 януари до 3 февруари

Областният управител Валентина Кайтазова и главният секретар на РЗИ Пазарджик д-р Зоя Шошева проведоха на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.