Водещи новини

ОИК прекрати предсрочно пълномощията на общинската съветничка Динка Ганчева

Със свое Решение №33 от 17 септември 2019г.
Общинската избирателна комисия  прекрати
п
редсрочно пълномощията на общинския съветник

от групата на БСП Динка Атанасова Ганчева. Основанието за прекратяване е чл. 30, ал.6 във връзка с чл. 30, ал. 4, т.5 от ЗМСМА. Причината за прекратяване на пълномощията на г-жа Ганчева е постъпило в ОИК – Панагюрище писмо № ОС- 01-65/11.09.2019 г. от председателя на Общински съвет – Панагюрище Христо Калоянов. С писмото се иска прекратяване на пълномощията на Динка Атанасова Ганчева за нарушаване на разпоредбата по чл. 30, ал.4, т. 5 от Закона за местното самоуправление и местната администрация /ЗМСМА/ и чл. 18, ал.1, т.10 от Правилника за организацията  и дейността  на Общински съвет – Панагюрище. Към писмото са приложени три заверени копия на присъствените списъци на проведените редовни заседания на Общински съвет -Панагюрище за месеците май, юни и юли 2019 г.
С уведомление изх. № 2/11.09.2019 г. ОИК – Панагюрище е уведомила Динка Атанасова Ганчева за посочените искания с уведомление №2/11.09.2019 г. и й е указала 3- дневен срок за възможността да направи писмено възражение пред ОИК – Панагюрище.
Уведомлението е било връчено лично на Динка Атанасава Ганчева на 12.09.2019 г. До 17.09.2019 г. в ОИК- Панагюрище не е постъпило писмено възражение от Динка Атанасова Ганчева.

На нейно място в Общинския съвет влиза Стоян Палийски.

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.