Водещи новини

Още 216 135 лева по програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби одобри МС

Правителството одобри отпускането на още 216 135 лв. по Програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби

от държавни, общински и частни училища през 2019 г.
Средствата ще бъдат предоставени на общините за стипендии и еднократно финансово подпомагане на ученици с изявени дарби. Целта е насърчаване на техните творчески заложби и потребности, финансово подпомагане и осигуряване на възможности за изява.

За 2019 година по Програмата за Министерството на образованието и науката са заложени общо 793 050 лв., които се разпределят регулярно, съобщиха от Пресслужата на Министерски съвет.
За постъпили искания за второто тримесечие на годината от 31 общини са отпуснати 177 стипендии се предоставят 183 600 лв., а за издадени заповеди за три стипендии на ученици в частни училища – 3105 лв. Отделно от тях са необходими още 29 430 лв. за 33 издадени от министъра на образованието и науката заповеди по Програмата за 2019 година.
От Панагюрище две от момичетата с изявени дарби и спечелени колекции с отличия от различни конкурси са Виктория Манева и Надежда Ковачева, възпитанички на музикалния педагог Нона Немитенчева.

Вижте още

Стоян Бодуров е назначен за зам.-кмет на Община Панагюрище

Днес ВриД кметът на община Панагюрище Петър Каменски представи на държавните и общинските служители в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.