понеделник , 6 май 2024
Водещи новини

Хиляди миньори и гости се събраха на празника на „Асарел-Медет“ в Панагюрски колонии

Хиляди работници и служители в „Асарел-Медет”, ветерани от компанията и гости се събраха на 31 август за фирмения празник в село Панагюрски колонии,

където по традиция се празнува Денят на миньора.
Бих искал днес на празника да отправя няколко пожелания. Нека дори когато сме толкова успешни, никога не забравяме откъде сме тръгнали и какво сме преживели заедно. Нека не забравяме кой е останал до нас не само на празниците, но и в трудните моменти. Нека и занапред да продължим да следваме нашите доказани успешни ценности, политики и стратегии, чийто инициатор и идеолог бе професор   д-р Лъчезар Цоцорков. Той сигурно ни гледа отнякъде и се радва днес заедно с нас. Нека сме единни, и не мислим само за себе си, а за цялата фирма, за обществото и за България, защото само така ще сме силни и устойчиви, и ще може всички българи, нашите деца, внуци и правнуци да са успешни и щастливи“. Това послание отправи към хилядите работници и служители на „Асарел-Медет“ АД, председателят на Надзорния съвет Димитър Цоцорков.
„Заедно с община, институциите и цялото общество трябва да постигнем съгласие и да изработим цялостен модел за развитието на родния край, в който бизнесът да има своята конкретна роля и ангажименти, които да следва. Защото залогът е огромен и утре нашите наследници няма да се интересуват колко руда сме добили, а ще питат какво направихме и какво не успяхме, за да им дадем посока и основа за развитие. Трябва всички да осъзнаем, че с работата си днес предопределяме не само нашите съдби, но и бъдещето на поне няколко поколения.“ С тези думи към присъстващите в Панагюрски колонии се обърна председателят на Управителния съвет инж. Делчо Николов. Той съобщи, че за първото полугодие на тази година дружеството е инвестирало с 64% повече от същия период на миналата година, а в седемте фирмени програми за устойчиво развитие през 2019 г. ще бъдат вложени над 150 млн. лв. Изпълнителният директор допълни, че себестойността на тон произведена продукция за първите шест месеца е с над 9% по-ниска от планираното и с благодарност подчерта, че тези добри показатели са резултат от усилията на целия екип на „Асарел-Медет“.
Хитът на Станислав Сланев – Стенли „Бъди, какъвто си“ се превърна в творческо обобщение на духа на празника. На финала на тържеството популярният певец заедно с групата си „Стенли Лайв Бенд“ ни върнаха към романтичните времена на българския рок с песни като „Богатство“, „Оловният войник“, „Жулиета“, „Обсебен“ и др. Градусът на настроението преди това вдигна атрактивната Мария Илиева, а публиката награди с аплодисменти звездата от „Като две капки вода“ Стефан Илчев и Владимир Ампов – Графа, който редуваше прочувствени балади с горещи летни парчета.
Като герои във фолклорна приказка се почувстваха зрителите при изпълненията на Национален ансамбъл „Пирин“, а под звуците на виртуозните музиканти се завъртя традиционното фирмено хоро, поведено от председателя на Надзорния съвет Димитър Цоцорков и знаменосецът Петко Джунов, който в навечерието на празника бе отличен за непрекъснатата си 40-годишна кариера в „Асарел-Медет“ АД. Подобно признание за професионализма и лоялността си към компанията още 235 негови колеги.
На сцената се изявиха и местните творци от Духов оркестър „Делчо Радивчев“, мажоретен състав „Елинор“ към Центъра за подкрепа на личностното развитие в Панагюрище, представителният танцов състав „Тангра“ от село Попинци и Никола Скачков.
Вкусно допълнение към програмата бе специалният „говежди курбан“, приготвен бързо, лесно и вкусно от майстора на черпака Ути Бъчваров и сварен в казан от автентична асарелска мед. Най-малките посетители също забравиха за скуката след като се отдадоха на забавленията и игрите, организирани от клоуни и аниматори на спортната площадка в селото.
По стара традиция тържественото честване започна в параклиса „Свети Иван Рилски“ с водосвет за здраве и благополучие и надеждата закрилата на Светеца – покровител на миньорите и всички българи, да се разпростре над присъстващите на традиционния асарелски празник!

Вижте още

До 31 март е записването за конкурса „Оборище – факел на свободата“2024

Деветият  Национален конкурс за изпълнение на революционна поезия и проза  „ОБОРИЩЕ – ФАКЕЛ НА СВОБОДАТА” …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.