Водещи новини

Новости в употребата на психоактивни вещества бе темата на обучение в МКБППМН в Панагюрище

На 14 август при изключителен интерес от всички местни институции в МКБППМН в Панагюрище 

се проведе обучение на тема „Новости в употребата на психоактивни вещества“. Лектор бе комисар Пламен Петров – носител на награда на МВР ,,Полицай на годината“ за 2011 г. във връзка с установени и задържани големи количества наркотични вещества, докато е спецполицай от отдел „Наркотици” на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност”.
Впечатляващият стил на лектора и актуалната тема успяха да приковат вниманието на представители от всички училища в общината, социални институции, работещи с деца, РУ, Сдружение „На орището“ с. Попинци и разбира се, членовете на МКБППМН и обществените възпитатели. Според секретаря на комисията Евгения Загорска факта, че в разгара на лятото такъв голям брой хора, специалисти в областите си, са предпочели да присъстват на обучението, говори много красноречиво, че темата за злоупотребата с наркотични вещества е наистина наболяла. Комисар Петров представи изключително увлекателно в ретроспекция за произхода и предназначението на веществата, които в настоящия момент са най-опасното социално зло за децата ни. Подчерта рисковете и вредите за младия организъм и определи широката и точна информираност на обществото като най-силната възможност за превенция. Присъстващите имаха възможност да зададат въпросите си, да ги дискутират и да изградят по-дълбоко и пълно разбиране на истинските параметри на реалния риск за младите хора.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.