събота , 20 април 2024

Плувците на СК „Каменград“ – Панагюрище се представиха отлично на ДЛОП. Катрин Радивчева спечели сребърен медал

 

От 5 до 7 юли в Благоевград се проведе държавното лично и отборно първенство по плуване за деца, родени 2007-2008 година.

За медали се бориха над 400 състезатели от 55 клуба в страната. Сред тях бяха и 6 плувци от панагюрския СК „Каменград“ – 2 момчета и 4 момичета. Въпреки че бяха с по една година по-малки от останалите състезатели, те се реализираха отлично и за пореден път оставиха у плувната гилдия много добри впечатления.
Във всички дисциплини, в които плуваха панагюрските деца, имаше конкуренция от по над 80 претенденти за отличия, като на 50 м свободен стил при момчетата в надпреварата  участваха 105, а при момичетата 90 състезатели.
Въпреки силната конкуренция, блестящо се представи Катрин Радивчева, която спечели сребърен медал и постигна изключително висок резултат. Тя преплува 200 м брус за 3 минути 4 секунди 56 стотни. Във всички останали дисциплини Катрин влезе в двайсетицата, а в своята възрастова група винаги беше в тройката, разказа треньорът Димитър Аврамов.
Макар да не успя да вземе медал, чудесно плуване показа Теодора Ракова, която също водеше битка с по-големи състезателки и постигна високи резултати. Стоян Цанев също доказа, че е изключителен боец, оставяйки сред своите връстници впечатление за силен конкурент. Отлично впечатление направи и Кристиян Спасов. При изключително борбена ситуация децата донесоха точки за своя отбор и това много приятно изненада треньорите Димитър Аврамов и Екатерина Радивчева.
Единствено заради плахото си плуване Кристияна Поибренска не успя да разкрие пълния си плувен капацитет, коментира треньорът Димитър Аврамов. Той посочи, че добро се е представила и Елисавета Каменова, въпреки че не е успяла да се качи на почетната стълбичка. В двете плувни щафети обаче – 4 х 100 м свободен стил и 4х100 смесен стил –  Кристияна и Елисавета се представиха повече от достойно и влязоха в първата 15-тица от 53 отбора, а в крайното отборно класиране заеха 13 място.
За някои тези класирания едва ли будят интерес, но като се има предвид, че плувният спорт в Панагюрище е най-младият, а конкуренцията изключително сериозна, можем смело да заявим, че плувците на СК „Каменград“ се развиват прогресивно, коментира треньорът Аврамов. Той допълни, че зад Панагюрище в класацията са останали клубове от София, Стара Загора, Бургас…

Вижте още

Кметът Желязко Гагов поздрави лично световния шампион по самбо Иван Хърков

Павлина ЛАЛЕВА С искрящи очи и слънчеви усмивки бе посрещнат тази вечер световния шампион по …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.