Водещи новини

Празникът на розата в Стрелча е на 18 май

Тази година в град Стрелча  ще се проведе Празник на розата, който ще е на 18 май.

Програмата на празника ще започне в 18.00 часа с ритуален розобер  на розов масив.
В 18.30 часа в
Старата розоварна, която е втората по големина действаща в България със стара инсталация, ще има демонстрация на технологията за добиване на скъпоструващото розово масло.

Официалното откриване на празника ще е в 19.30 часа на площад „Дружба”, където стрелчани и гостите на града ще глудат спектакъла  „Стрелча рози бере”. Негови автори са учителите от Стрелчанската гимназия Марияна Няголова и Енчо Божков. Вечерта ще продължи с концерт, в който ще участват местни самодейци, ученици от СУ „Св.Св.Кирил и Методий”, народната певица Ана-Мария, Дара Екимова и Стефан Илчев, нашумял напоследък с изключително сполучливите си превъплащения в тв формата „Като две капки вода“.
През 2018 г. Празникът на розата в гр.Стрелча бе отменен от кмета на общината Стойно Чачов заради проблемите в розопроизводството и недоволството на хората, които от години чакат Народното събрание да приеме Закон за розата. 
Празникът на розата в Стрелча се провежда за първи път на 15 юни 1996 г., когато кмет е Динчо Евстатиев.
СНИМКИТЕ са от 2017 г. и са на фотограф от Стрелча

Вижте още

Стоян Бодуров е назначен за зам.-кмет на Община Панагюрище

Днес ВриД кметът на община Панагюрище Петър Каменски представи на държавните и общинските служители в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.