четвъртък , 2 май 2024
Водещи новини

Деня на победата и Деня на Европа отбелязаха в Стрелча

Днес в центъра на Стрелча малки и големи отбелязаха Деня на победата и Деня на Европа.

Прозвучаха няколко известни руски песни, български трикольори се вяха.
Началото на тържеството даде Пепа Филипова – главен специалист „Образование и култура“ в Община Стрелча, а секретарят Станислава Станева с доклад припомни обширно фактите за Втората световна война, трагичните последици от нея с отнети десетки милиони човешки животи. Никой не е забравен, нищо не е забравено, каза г-жа Станева  и насочи вниманието на множеството към страните и причините за създаване на Европейския съюз.

И тази година слово за Втората световна война произнесе председателят на Общинската структура на БСП Донка Младенова.
Тя постави акцент върху героизма на българските войници в Дравската епопея, като съобщи броя на участниците от Стрелча и селата в общината. 
 
Цветя пред паметника на Жуков поднесоха представители на местната законодателна власт, местната изпълнителна и различни обществени организации. На честването днес присъства зам.-кметът на община Стрелча Нели Фингарова, а на 8 май в града бяха представители на Руското посолство в България, които също поклониха пред паметника на Жуков.

Вижте още

Премиерът на РБългария защити розовото масло в Брюксел

Министър-председателят на РБългария акад. Николай Денков категорично защити българското розово масло и останалите натурални етерични …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.