Лекарските кабинети на общинското „ДКЦ I -Панагюрище“ ЕООД да се преместят в сградата на частната МБАЛ „Уни Хоспитал“, предлага ръководството на болницата

„ДКЦ 1– Панагюрище” ЕООД (Поликлиниката) да се премести на територията на МБАЛ „Уни Хоспитал”, без да се променят собственост, структура и финансови параметри.

Това предлага ръководството на панагюрската болница в лицето на д-р Явор Дренски, изпълнителен директор на „Асарел Панагюрище Здраве“ АД, и д-р Красимира Чачова-Ранчева, управител на лечебното заведение. Двамата разясниха предложението си „за съвместна работа между ДКЦ 1, Медицинският център и МБАЛ „Уни Хоспитал“ днес на пресконференция. На нея д-р Дренски съобщи, че предложението вече е представено пред кмета на Община Панагюрище и Общинския съвет.
Според болничното ръководство основната полза за пациентите щяла да бъде „бързото поставяне на точна диагноза и започване на правилно лечение“ (!?!?!), а ползата за Община Панагюрищее щяла да е в отпадането на разходите за поддръжка на сградния фонд и на остарялото оборудване в Поликлиниката.
Често при преглед се налагат допълнителни изследвания – кръвни тестове и рентгенови снимки, ехографии… За да си осигурят всички тези изследвания, пациентите неколкократно се налага да посетят не само лекаря, но и лабораториите, които предлагат тези услуги. Това прави диагностиката бавна и често несигурна за тях. Възможността да се изследват пробите на място и достъпът до съвременна рентгенологична апаратура, повишават достоверността на резултатите. Всичко това го има в „Уни Хоспитал“, изтъкна като предимство д-р Дренски. Според него  рентгенът, който се използва в Поликлиниката, е морално и технически остарял, което води до по-голямо облъчване на пациентите.
Решението за съвместна работа между здравните центрове щяло да повиши чувствително качеството на медицинските услуги в Панагюрище и региона, процесът на лечение на амбулаторните пациенти щял да е в пъти по-опростен, а разходите им за консултативни прегледи, лечение, лабораторни изследвания и образна диагностика по никакъв начин нямало да се увеличат, а ще останели същите, както при досегашното съществуване на ДКЦ-то.
От панагюрската болница се похвалиха, че 52% от техните пациенти са извън региона.
В подкрепа на предложението за преместване на лекарските кабинети от Поликлиниката в болницата д-р Дренски каза, че общопрактикуващите лекари ще имат непосредствен контакт с колегите специалисти, както и тези, които работят в лабораториите и образната диагностика, като ще могат да обсъждат трудни за диагностициране случаи. Според него ползите са не само за личните лекари, но и за специалистите от ДКЦ 1, тъй като условията, при които работят в момента, щели да се запазят.
Лекарите щели да могат да полагат и грижи за квалификацията си, като се включват в лечебните процеси в отделенията на болницата и като гости или лектори в различни научни форуми и събития.
 „Има работа за всички… Моята основна грижа е пациентът да бъде в центъра, за да получи не само доболнична помощ, но и пряка и лесна връзка до лабораториите, до високотехнологичната болнична помощ, която можем да окажем. Пациентът е в центъра на окръжност, а всички ние сме около него”, каза д-р Чачова-Ранчева.
„С изпълнението на това предложение времето за поставяне на точна диагноза и съответното адекватно лечение за гражданите на община Панагюрище и на тези от околните населени места, ще бъдат намалени до минимум.(!?!?!?) При наличието на модерно оборудвана, високо технологична болница с висококвалифицирани специалисти ще отпадне нуждата тези болни хора да бъдат разкарвани до областните центрове като Пазарджик, Пловдив или София, за да получат медицинска помощ, отговаряща на утвърдените критерии за качество и навременност“, смята д-р Дренски.

Вижте още

Въвеждане на противоепидемични мерки в област Пазарджик се очаква от 26 януари до 3 февруари

Областният управител Валентина Кайтазова и главният секретар на РЗИ Пазарджик д-р Зоя Шошева проведоха на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.