неделя , 28 април 2024

Страхотно се представиха на държавното по кикбокс състезателите на СК “ОПТИКС“, спечелвайки куп медали

Много силно представяне направиха панагюрските кикбоксьори от СК „ОТПИКС” на държавния шампионат, който се проведе от 19 до 21 април в София, 

спортен център „Люлин”, зала „Сиконко”. От Панагюрище в първенството се включиха 14 спортисти и почти всички спечелиха призови места, а някои и по две. Блестящо като дебют при мъжете се представи 17-годишният Гаврил Христосков, който украси гърдите си със злато и сребро.
В категория 63 кг. той грабна златен медал в дисциплината лайт контакт и сребърен на киклайт контакт.
При юношите старша възраст отлични умения демонстрираха Илчо Машев в категория 74 кг., Стайко Танковски и Добри Байков в категория 63 кг. и Цвятко Цветков в категория 69 кг.
Както Гаврил, така и четиримата в яростни битки взеха по два медала. На гърдите на
Стайко Танковски блеснаха златен медал от битката му на лайт контакт и сребърен от киклайт.
 

Цвятко Цветков спечели два сребърни медала – по един в двете различни дисциплини. Илчо Машев се пребори за сребро на
пойнт файтинг и за бронз на лайт контакт, а Добри Байков спечели сребро на лайт контакт и бронз на киклайт. Макар и да не стигна до почетната стълбица, много добра игра направи Иван Михов в категория 69 кг.
При юношите младша възраст отлично игра Радомир Щрангов, който в категория 37 кг. спечели сребро на лайт контакт и бронз на  киклайт контакт. В същата възраст в категория 63 кг. Нено Чернирадев на киклайт контакт завоюва сребърен медал. При девойките младша възраст Силвана Байкова в категория  до 50 кг. успя да вземе два бронзови медала – по едни в двете дисциплини. 
При децата Николай Такучев и този път се справи отлично в категория  до 32 кг. и спечели златен медал на киклайт контактк и бронзов на лайт контаакт. В същата категория бронзов медал взе и Николай Лещаров.
Своя капацитет за почетната стълбица показа и Дейвид Гатев, който се пребори за бронзов медал на лайт контакт и даде сериозна заявка за още по-сериозен успех на следващо състезание.

„Представиха се уникално и всички ме изненадаха много“, коментира за oshtepan.com треньорът на кикбоксорите ни Здравко Еров. Той съобщи, че очаква Гаврил Христосков да получи покана за лагер с националния отбор през лятото.
В държавния шампионат участваха 584 състезателя от 36 клуба от цялата страна, което е рекорд от подадени заявки за състезание от Държавния спортен календар за Българска конфедерация по кикбокс и муай тай.

Вижте още

Кметът Желязко Гагов поздрави лично световния шампион по самбо Иван Хърков

Павлина ЛАЛЕВА С искрящи очи и слънчеви усмивки бе посрещнат тази вечер световния шампион по …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.