Водещи новини

Нова спортна зала ще има СУ „Нешо Бончев“ – Панагюрище

Голямото семейство на бончевци тържествено отбеляза 180-годишнината от създаването на първото светско училиище в Панагюрище,

чийто правоприемник е СУ „Нешо Бончев“, както и рождението на именития панагюрец и патрон на училището Нешо Бончев. Празникът бе на 28 март в зала „Арена Асарел“, която събра стотици родители, приятели и официални гости. Сред тях бяха кметът на община Панагюрище Никола Белишки и заместникът му Галина Матанова, председателят на Съюза на българските писатели, старши ексептът по български език и литература в РУО – Пазарджик г-жа Галина Цанева, представител на фондация „Заедно в час“ и други.
В своето приветствие към СУ „Нешо Бончев“ кметът Белишки обяви, че един от подаръците на Община Панагюрище към школото ще бъде нова спортна зала, чийто работен проект до дни ще бъде готов.

Другият подарък от името на Община Панагюрище бе компютър.
Поздравителен адрес към учителите и учениците от СУ“Нешо Бончев“ от името на началника на РУО – Пазарджик Валентина Кайтазова прочете г-жа Галина Цанева. Поздравителни адреси бончевци получиха от различни фирми и организации, намиращи се наа територията на общината, а в специално видео обръщение успех пожелаха от „Заедно в час“.
Празникът на СУ „Нешо Бончев“ започна с химна на РБългария и посрещане на училищното знаме.

След знамето последва изпълнение на песен от част от талантливите момичета и момчета на училището.

Дългата история на училището припомни директорът му Веска Барова. Тя подчерта, че училището е такова, каквото е обществото, че „училището е обществен организъм“, в който има разнооообразни пулсации. 
Предаден беше КЛЮЧЪТ на училището от най-големите ученици на бодрата смяна след тях.
 

Тържеството на бончевци продължи с награждаване на литературните дарования на СУ „Нешо Бончев“, ученикът на месеца и Парад на знанието, в който имаше няколко впечатляващи работилници. 
Какви бяха те и как се представиха, ще узнаете допълнително.

Вижте още

Кметът Желязко Гагов поздрави лично световния шампион по самбо Иван Хърков

Павлина ЛАЛЕВА С искрящи очи и слънчеви усмивки бе посрещнат тази вечер световния шампион по …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.