вторник , 21 май 2024
Водещи новини

Панагюрските самбисти Йоана Пишмишова и Никола Петкански спечелиха поредните си титли

При огромна конкуренция на 17 март в зала «Локомотив»  в София се проведе държавният личен отборен шампионат по самбо за юноши и девойки до 20 години. 

В първенството участваха и състезателите от СК „Бойни спортове” – Панагюрище Никола Петкански и Йоана Пишмишова, които достойно защитиха името на клуба си, разказа Александър Фръгов, един от треньорите.
Йоана Пишмишова завоюва шампионската титла в своята категория до 56 кг., а Никола Петкански показа невероятен дух и желание за победа. Той за първи път участва в по-горна категория – до 82 кг. (досега се състезаваше в категория 74 кг. ), и на финала сътвори истински трилър заедно със своя стар познайник Георги Граматиков от „Локомотив“ – София. Граматиков е многократен шампион на България и медалист от световни и европейски първенства и затова борбата за първото място беше най-интересната среща. Въпреки че срещата завърши при резултат 16:14 в полза на Граматиков, Никола Петкански бе истинският победител, подчерта Александър Фръгов. Той разказа, че срещата е спирана многократно за съдийско уточнение, а публиката няколко пъти се е качвала на тепиха. 
Пред панагюрските състезатели от СК „Бойни спортове“ ПРЕДСТОИ участие в републиканското първенство по джудо на 30 март за момчета и на 31 март за мъже и жени. Фръгов се надява възпитаниците му да се представят отлично и да се върнат с медали.

Вижте още

Девойките на ВК „Пан Волей“ затвърдиха второто си място в групата

Днес  девойките на Волейболен клуб „Пан волей“ победиха като домакини с 3:0 отбора на Свиленград. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.