Водещи новини

Панагюрските певчески таланти отново спечелиха призови места на конкурса „Орфеева дарба“, а 6-годишният Християн Балев изправи журито на крака

 

И на петнадесетото издание на националния детско-юношески конкурс с международно участие „Орфеева дарба“ панагюрските таланти, обучавани и развивани от музикалните педагози Нона Немигенчева и Пепа Филина,

приковаха вниманието на професионалното жури и получиха престижни отличия.
От участвалите в конкурса 10 изпълнители от Школата по поп и джаз „Евгени Зумпалов“ към Центъра за развитие и личностна подкрепа – Панагюрище 7 спечелиха медали.
Голямата награда Гран При взе Виктория Манева, а на 5 стотни от златния медал в своята възрастова група бе Надежда Ковачева, която получи сребърен медал и покана за запис в Българско национално радио на песента „Кажи ми докога?“ на Маргарита Хранова.
Със сребърни медали за изпълненията в своите възрастови групи бяха отличени Лора Куруджиева и Кристияна Чуклева.

Най-малкият от панагюрските изпълнители, 6-годишният Християн Балев, взриви с изпълнението си журито и то стана на крака, като прикани и публиката да направи същото. Християн изпълни песните „Шампион“ и „Българийо, обичам те!“, която е химн на Националния конкурс „Родолюбие“. Автор на текста е Дочка Кацарева, а композитор Хайгашод Агасян“. За развиване таланта на шестгодишното славейче грижа е поела Нона Немигенчева.

Припомняме, че на седмото издания на националния конкурс за деца и младежи „Път към славата“, който се проведе от 8 до 10 февруари в София, в първа възрастова група в конкуренция с 40 претенденти за медал 6-годишният Християн спечели бронзов медал.
Въпреки че бяха най-малки в своите възрастови групи, Йорданка Димитрова и Кристина Гочева успяха да спечелят бронзови медали. С бронзов медал във втора възрастова група си тръгна и Наталия Пашова, която е възпитаник на музикалния педагог Величка Маслева.

Вижте още

Рекорден брой участници ще има на Националния фестивал „Родолюбие“ в Панагюрище

На 20 и 21 април  в Панагюрище ще се проведе XIХ-ото издание на Националния фестивал …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.